�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Krm do laskonek

Autor: Johny
Datum vyd�n�: 22.05.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1861

Cukr s olejem roztavme na karamel svtle hnd barvy => do roztavenho cukru nasypeme jdroviny a nechme za stlho mchn jet troku proprait => ihned vylijeme na pomatn plech a nechme pln vychladnout.

fiogf49gjkf0d

Zkladn loutkov krm - 170 g cukru krupice, 67 g suen mlko, 100 g maizena nebo krmov prek, 53 g loutky pasterovan (nemus bt), 1 ks vanilkov cukr, 670 g voda => u takto malho mnostv vechny psady prolehme a za stlho mchn provame do t doby, dokud krm neztrat krobnatou pchu (chuov jemn, bez nepjemn chuti krobu) => krm bu vylijeme na ist plech nebo tal a mrn posypeme moukovm cukrem, aby se nm nevytvoil tuh kraloup nebo dme krm rovnou mchat na pomal chod, dokud nevychladne.

Pokud jsme krm nechali vychladnout na plechu, ulehme jej do hladka a pidme zmkl mslo (pokojov teploty) - pi pprav mslovho krmu pouvme pomr zkladnho loutkovho krmu a msla 1 : 1, tud nap. 500 g krmu a 500 g msla => vylehme, pop. pokud je poteba mrn nahejeme. Ze zkladnho loutkovho krmu meme pipravit i tzv. loutkov mslov krm, kter pouvme k plnn vnek z plen hmoty, zde je pomr 5 dl zkladnho loutkovho krmu a 1 dl msla.

Take te mme pipraven zkladn mslov krm - ten meme libovoln dochucovat - oky, oechy, kakaem, likry, rumem ....
Pojme se nyn podvat na ppravu grilie -
200 g cukr krupice, 100 g nadrcench mrn upraench ok nebo mandl, kokosu ..., 13 g oleje.
Cukr s olejem roztavme na karamel svtle hnd barvy => do roztavenho cukru nasypeme jdroviny a nechme za stlho mchn jet troku proprait => ihned vylijeme na pomatn plech a nechme pln vychladnout. Pot nadrtme grili na jemno a zamchme do zkladnho mslovho krmu. Mnostv se d chut kadho jednotlivce. Zbytek grilie je teba uchovvat v dobe uzavench, istch ndobch, aby hmota nevlhla. 
 


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku