�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Koláè z kávy a mrkve

Autor: Kávovary
Datum vyd�n�: 20.05.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1862

Pøíprava polevy: V míse smíchejte 2 šálky mouèkového cukru s tvarohem, tuto smìs pak vložte do mikrovlné trouby na 1 minutu. Tvaroh se tím zjemní a spojí se s cukrem.

fiogf49gjkf0d

Ingredience: 
2 šálky cukru,
2 šálky hladké mouky,
2 lžièky kypøícího prášku do peèiva,
1 lžièka soli, 2 lžièky mleté skoøice,
1 lžièky mletého nového koøení,
4 vejce,
1 šálek oleje,
1 šálek strouhaných oøechù,
4 šálky strouhané mrkve,
1 šálku rozinek,

1 espresso poleva:
1 balíèek mìkkého tvarohu,
4 šálky mouèkového cukru,
1 lžièka vanilky

Postup: Promíchejte všechny suché složky v míse. Ve druhé nádobì pak našlehejte vejce a pøidejte k nim kávu, hotovou smìs smíchejte se suchými ingrediencemi v míse, nejlépe mixérem. Lžící nebo vaøechou nakonec vmíchejte oøechy a rozinky. Pøíprava polevy: V míse smíchejte 2 šálky mouèkového cukru s tvarohem, tuto smìs pak vložte do mikrovlné trouby na 1 minutu. Tvaroh se tím zjemní a spojí se s cukrem. Pøidejte vanilku a mixérem vmíchejte zbylé 2 šálky cukru.

Po upeèení nechejte koláè nejménì 10 minut prochladnout a potøete polevou.

Mouèník z kávy a dýnì

Ingredience: 2 malé espressa, 3 šálky rozmixované dýnì (pyré), plechovka kondenzovaného mléka, 4 vejce, 1 šálek cukru, 1 lžièka mleté skoøice, 1 lžièka mletého nového koøení, 1 lžièka jemnì mleté kávy

Postup: Žloutky oddìlíme od bílkù, žloutky našleháme a pøidáme k nim dýòové pyré, kondenzované mléko, cukr, kávu a koøení. Pøidáme sníh z bílkù a jemnì promícháme. Upeèeme ve formì na vdolky, prvních 15 minut v troubì vyhøáté na vysokou teplotu, poté teplotu snížíme a dopékáme pøibližnì 40 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je mouèník propeèený.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku