�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vrcholy cukrskho umn |
Autor: Ji ez z Vtrnku Datum vyd�n�: 31.05.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1865 |
Kdy se tm zrod nov evergreen cukrsk tvorby. K tomu v dnen dob bvaj mrou vrchovatou npomocny nov technologie rznch ppravk, pomcek - a to, v dosti vrazn me - cukrsk soute. |
Vrchol, kter je v dnen mluv znm u spe prostednictvm vrazu "Top", ne uitm mluvy v mateskm jazyce. A tak i onak, skutkov podstata toho co si pod tm pedstavujeme v cukrskm oboru, je nemnn a my se dnes podvme na tvorbu vrcholovch cukr, kte svj um prezentuj takt na Top soutch, kterou je gastronomick olympida i njak sout s puncem svtovosti. Zde se bude jednat o ukzku toho, co je mon prostednictvm cukrskho umn zvldnout, vyjdit a v nvaznosti na pocitov vjem i potit, respektive zkulturnit dui toho, komu je takov vrobek vnovn pi njak vznamn pleitosti.
Jiste v takovchto ppadech, jen jsou zobrazeny na tchto snmcch, pi nich se opravdu u jedn o svtovou tvorbu t nejvy kvality, se mus v hodnocen tchto vtvor brt v potaz jejich mon pouit a vichni vme, e je nelze zaadadit do repertoru bnho cukrskho prodeje. Tak jak dolo v odvn md - a stle dochzet bude - k vrcholovm vtvarnm vstelkm, nekuli k dlovm kanondm, na kter se sjede podvat cel svt, tak je nutn pipomenout, e se v tchto ppadech nejedn o konfekn tvorbu urenou pro bn uvn, a e ji zdaleka neuv ani vyvolench "hornch deset tisc". Jedn se spe o nvrhov trend nmtovho maxima, majc za el ukzat, co ve se me v hlav pikovho nvrhe, za pomoci poslednch technickch vrobnch nstroj, zrodit.
Jiste jde v kadm ppad pouze o tvorbu salnn. Avak nejinak je tomu i s nmty na olympijskm kolbiti, majc sv posln prezentovat profesn um spe vjimench jednotlivc, jeho praktick vsledek je uren zraku spotebitel pro mimodn pleitosti, ne praktickmu lidskmu trvicmu stroj. Rate mn prominout takovto drsn pragmatismus, ale je to tak.
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |