�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
MOKA EZ |
Autor: Radek Prochzka Datum vyd�n�: 03.06.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1866 |
Dort na povrchu zdoben karamelovm fondnem, kvovm krmem a okoldovm moka zrnem. Na ezu kvov plt na nm je nastkn kvov krm, kter je achovnicov prokldn kakaovm korpusem. |
Charakteristika: Dort na povrchu zdoben karamelovm fondnem, kvovm krmem a okoldovm moka zrnem. Na ezu kvov plt na nm je nastkn kvov krm, kter je achovnicov prokldn kakaovm korpusem. Chu a vn kvov, kombinovan okoldovou a karamelovou chut. SUROVINY roldov hmota kakaov 250 g - dortov korpus kakaov 200 g - mslov krm kvov 820 g - fondnov poleva 250 g - karamel 50 g - okoldov moka zrnka 70 g - Vrobn postup: Hladk hbet vylome cukrskm paprem. Do pipraven formy umstme kakaov plt poten tenkou vrstvou kvovho krmu tak, aby dosahovala a po okraj. Potom skldme naezan hranolky z kakaovho korpusu a stdav prostkvme kvovm krmem tak, abychom doclili achovnicovho vzoru. Zakryjeme pesn vykrojenm pltkem podle velikosti formy a lehce zatme. Po ztuhnut vyklopme z formy a pothneme fondnem ochucenm karamelem. Krjme na stejn ezy. Ozdobme malou pusinkou kvovho krmu a okoldovm zrnkem. KVOV KRM: mslov krm 765 g - kva mlet 10 g - voda 50 g - Vrobn postup: Vac vodou zalijeme mletou kvu a nechme vychladit. Potom zamchme do mslovho krmu. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |