�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Potahov fondn |
Autor: Jan Vtek Datum vyd�n�: 05.06.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1867 |
Sladk chu fondnu se vyvauje podkladovmi marmeldami a krmy se specilnmi pchutmi. Oblben zbarven je bl, okoldov, ale t i jin barvy v jemn naznaench odstnech. |
Nejde jen o cukrskou hmotu, ale o celou svbytnou a nutno ci velmi populrn technologii zdoben dort. Potahov fondn je svoj konzistenc hmota blzk marcipnu a svm sloenm spe fondnu. Obsahuje pmsi aby nevyschal, nesmroval se, aby byl vazk a nepraskal.
Je propracovan do velmi homogenn smsi a prodv se ve stavu hotovm pro dal pouit. Po aplikaci dv dortu sametov povrch, zaoblen hrany vybzejc k jemnmu a istmu zdoben povrchu. Sladk chu fondnu se vyvauje podkladovmi marmeldami a krmy se specilnmi pchutmi. Oblben zbarven je bl, okoldov, ale t i jin barvy v jemn naznaench odstnech. Vad-li dnes trbm, krom jinho, t urit uniformita cukrsk vroby, sotva je lep pleitost k odlien dortov produkce ne technologie potahovho fondnu. Pitom jej osvojen v zkladnch obrysech a se zkladnm nadm je pomrn snadn. |
Vytisknuto dne 12.03.2025 ze serveru |