�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
DIAMANTové receptury |
Autor: DIAMANT Datum vyd�n�: 11.06.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1868 |
Dosáhneme tím plnìjší chuti tìsta. Hmotu podle potøeby vlijeme do vymazaných forem nebo na plech a pøi otevøených odtazích peèeme pøi teplotì 220 °C po dobu 20 - 25 minut. |
Základní receptura Sponge Mix Sponge Mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diaron vanilka 0,05 kg, Diaron citron 0,02 kg, tìsto celkem 17,57 kg Základní receptura Choco Sponge Mix Choco Songe mix 10,00 kg, celá vejce 4,50 kg, voda 3,00 kg, Diarom vanilka 0,05 kg, tìsto celkem 17,52 kg Všechny komponenty rychle vyšleháme po dobu 6 -10 minut. Po vyšlehání je možno tìsto smíchat s 1 -2 l tekutého margarínu èi jedlého oleje. Sponge Mix je výborný pro výrobu populárních muffins. Po vymíchání tìsta a pøidání 1 - 2 l tekutého oleje èi margarinu pøidáme do hmoty podle chuti kousky èokolády, hrozinky, kompotované ovoce nebo oøechy a plníme do papírových muffins forem. Sponge Mix má velký objem pøi peèení a proto plníme jen do dvou tøetin objemu formièek. Peèeme pøi otevøených odtazích pøi teplotì 220 °C po dobu 20 minut.
Chantivit - rostlinná šlehaèka pro výrobu šlehaèkových dortù a zákuskù. Má výborný nášleh a dlouhou trvanlivost. Po vymíchání s Mix Mousse Baviere rùzných chutí dostaneme vynikající krém. Pracovní postup: Pøed použitím cca 24 hodin pøi + 2 až 5 °C uskladníme do chladu. K našlehání naplníme do studené èisté nádoby (do jedné ètvrtiny objemu nádoby). Pro zabránìní vystøikování šleháme nejdøív ve støední rychlosti, poté dokonèíme vyšší rychlostí. Pracovní postup: Mix Mousse Baviere 250 g, voda 250 g, Chantivit 1000 g. Mix mousse dobøe smícháme s vodou a s našlehanou šlehaèkou Chantivit. Chantivit nikdy nešleháme do tuha, pøi smíchání s Mix Mousse by došlo ke zdrcení krému. |
Vytisknuto dne 05.01.2025 ze serveru |