�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Mokka dort

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=188

Vyšleháme bílky s cukrem do pevného snìhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané tìsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme peèícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.)


INGREDIENCE
Korpus:
3 vejce
150 g cukru krupice
120 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
3 lžíce instantní kávy mokka
Krém:
25 g želatiny
2 dl silné mokka kávy
500 ml smetany ke šlehání
3 lžíce švestkových povidel
strouhaná èokoláda na ozdobu

POSTUP PØÍPRAVY
Vyšleháme bílky s cukrem do pevného snìhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané tìsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme peèícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.) a peèeme asi 20 minut v pøedehøáté troubì. Studený korpus odøízneme, prokrojíme a potøeme povidly. Želatinu namoèíme do 1 dl studené vody a necháme nabobtnat. V horké sladké kávì pak rozmícháme nabobtnalou želatinu a vychladíme. Šlehaèku ušleháme, lehce vmícháme chladnoucí kávu se želatinou. Pevný krém natøeme na povidla a zbývající nazdobíme na dort spoleènì se strouhanou èokoládou.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku