�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Mokka dort |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 14.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=188 |
Vyšleháme bílky s cukrem do pevného snìhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané tìsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme peèícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.) |
INGREDIENCE Korpus: 3 vejce 150 g cukru krupice 120 g hladké mouky 3 lžíce kakaa 3 lžíce instantní kávy mokka Krém: 25 g želatiny 2 dl silné mokka kávy 500 ml smetany ke šlehání 3 lžíce švestkových povidel strouhaná èokoláda na ozdobu POSTUP PØÍPRAVY Vyšleháme bílky s cukrem do pevného snìhu, vmícháme žloutky, zasypeme prosátou moukou s kakaem a kávou. Promíchané tìsto vlijeme do dortové formy (Dortový kruh podložíme peèícím papírem a upevníme zahnutím papíru na plechu.) a peèeme asi 20 minut v pøedehøáté troubì. Studený korpus odøízneme, prokrojíme a potøeme povidly. Želatinu namoèíme do 1 dl studené vody a necháme nabobtnat. V horké sladké kávì pak rozmícháme nabobtnalou želatinu a vychladíme. Šlehaèku ušleháme, lehce vmícháme chladnoucí kávu se želatinou. Pevný krém natøeme na povidla a zbývající nazdobíme na dort spoleènì se strouhanou èokoládou. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |