�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kávový dort s oøechy

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=189

Na tìsto použijeme 3 celá vejce, která smícháme v misce se 3 lžícemi horké vody a šleháme elektrickým ruèním šlehaèem do pìny zhruba minutu pøi nejvyšší rychlosti. Pak smícháme 100 g cukru s vanilkovým cukrem a vsypeme do vajeèného krému.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
3 celá vejce
130 g cukru
1 vanuilkový cukr
75 g mouky
75 g maizeny
1 lžièka prášku do peèiva
2 lžíce instantní kávy
700 g sladké smetany
75 g sekaných lískových jader
2 lžíce plátkù lískových jader
2 lžice kakaa
14 èokoládaových èoèek
peèící papír, tuk

POSTUP PØÍPRAVY
Na tìsto použijeme 3 celá vejce, která smícháme v misce se 3 lžícemi horké vody a šleháme elektrickým ruèním šlehaèem do pìny zhruba minutu pøi nejvyšší rychlosti. Pak smícháme 100 g cukru s vanilkovým cukrem a vsypeme do vajeèného krému. Šleháme další dvì minuty. Dále smícháme mouku, maizenu a prášek do peèiva. Smìs prosijeme na vajeèný krém, krátce zašleháme pøi nejnižší rychlosti. Tìsto rozetøeme na dno vymaštìné a pergamenovým papírem vyložené dortové formy o prùmìru 24 cm. Formu vložíme do pøedem vyhøáté trouby (v elektrické na 175 stupòù C, v plynové stupeò è.2) a peèeme asi 25 minut. Korpus hned po upeèení vyklopíme na utìrku vysypanou cukrem a papír opatrnì, ale rychle stáhneme. Necháme ho vychladnout a pak ho dvakrát podélnì pøekrojíme. Mezitím do tuha ušleháme sladkou smetanu a vsypeme do ní 30 g cukru. Instantní kávu smícháme s 1/2 lžíce horké vody, necháme vychladit, a poté ji lehce spolu s nasekanými lískovými jádry vmícháme do šlehaèky a rozkrojený korpus s ní naplníme. Zbylou smetanu také ušleháme a dort jí peèlivì i ze stran potøeme. Vrch posypeme prosátým kakaem, zbylou šlehaèkou a èokoládovými èoèkami, boky posypeme plátky lískových jader.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku