Ingredience
200g Lindt okolda na vaen
nebo Excellence 70%
5 vajec
petka soli
150 g cukru
2 lce rumu
125 g lehaka
2-3 lce ten
400ml viov vy
Semena z 1 vanilkovho lusku
1 cel skoice
3kusy badynu
1 ajov lika kukuinho krobu rozputnho v malm mnostv studen vody
va z plky citronu
200 g vin
4-5 lce strouhan okoldy z ady Lindt Excellence na ozdobu
Postup
Nalmejte okoldu na mal kousky a rozpuse ji ve vodn lzni.
Oddlte loutky od blk.
Pidejte petku soli do blk a ulehejte do tuha. V prbhu lehn postupn pidvejte 100 g
Do loutk pidejte semnka z vanilkovho lusku, dle rum a metlikou je vylehejte do pny.
cukru.
Do vznikl pny vmchejte rozputnou okoldu, dle lehaku a ztuhl blky.
okoldovou pnu dejte do misky, zarovnejte ji, aby byla na povrchu hladk a nechte v
lednice zakryt po dobu 3 hodin.
Zkaramelizujte zbvajc cukr, pidejte vin i viovou tvu. Pidejte koen (skoici a badyn)
a povate na mrnm ohni asi 15 minut.
Do vinov omky/polvky pidejte rozputn kukuin krob a vzniklou sms pelijte pez
sto. Dle chuti pidejte tvu z citrnu.
Do hlubokch tal vlote ten, nalijte viovou omku/polvku a do stedu umstte
Ozdobte hoblinami nastrouhan okoldy kopeek okoldov pny.