�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Ètenáøi na téma "šmetrlón" |
Autor: Ètenáøi Datum vyd�n�: 18.11.2013 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1906 |
Vše na vále dobøe, ale rychle propracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice, aby se dobøe rozložila mouka.Pokud se tìsto lepí, což je zpùsobeno vhlkoutí mouky, staèí pøidat mouku a zapracovat. Vyvalujeme silnìjší plát asi jako na linecké. |
Je pravdou, že na výši lepku a druhu tuku záleží, aby se listové tìsto opravdu povedlo.Též záleží na poctivém pøekládání. Pokud nechcete zažívat další zklamání pøi peèení kremrolí z listového tìsto dávám k dobru tìsto mé babièky,které nikdy nezklame.Je to tìsto jednoduché a ve velké oblibì,jak na kremrole tak na šáteèky.Já ho používám i na vánoèní cukroví. Nezáleží jen na kvalitì mouky, ale pokud dìláme klasické listové tìsto, je hodnì dùležté správné množství octa, protože zpùsobuje pnutí tìsta pøi peèení. Když je ho tam dáme málo nebo vùbec, tìsto se strašnì trhá a praská... |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |