�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Piškotové srdíèko

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=191

Oddìlíme žloutky od bílkù. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do lehké pìny, postupnì pøidáme 4 lžíce vaøící vody. Z bílkù našleháme sníh, pøisypeme cukr a ušleháme dohusta. Sníh a prosátou mouku vmícháme do žloutkové pìny.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Na tìsto:
3 vejce
6 lžic mouèkového cukru
6 lžic hladké mouky
tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
Na krém:
60 ml mléka
1 pudinkový prášek s vanilkovou pøíchutí
6 lžic másla
7 – 10 lžic mouèkového cukru
1 lžíci rumu
špetku potravináøského barviva
3 mandlové rùžièky

POSTUP PØÍPRAVY
Oddìlíme žloutky od bílkù. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do lehké pìny, postupnì pøidáme 4 lžíce vaøící vody. Z bílkù našleháme sníh, pøisypeme cukr a ušleháme dohusta. Sníh a prosátou mouku vmícháme do žloutkové pìny. Toto tìsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, rozhrneme tak, aby u okrajù byla vrstva vyšší a peèeme ve støednì vyhøáté trouby pøibližnì 20 minut. Pudink rozmícháme v troše studeného mléka, vlijeme do zbytku mléka, které jsme si pøedem zahøáli, a za stálého míchání pøivedeme k varu. Vaøíme 5 minut. Sejmeme a za obèasného míchání vychladíme. Ušleháme s èástí mouèkového cukru, postupnì pøidáváme kousky zmìklého másla a zbývající cukr. Všleháme rum. Menší èást krému smícháme s barvivem. Oba krémy dáme do lednice. Vychladlé piškotové srdce rozøízneme a nožem pomažeme spodní èást si 0,5 až 1 cm vysokou vrstvou svìtlého krému. Pøiklopíme vrchní èást a celý korpus ze stran i povrchu pomažeme slabou vrstvou krému. Srdce ozdobíme barevným krémem nebo èokoládou a mandlovými rùžièkami.

Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku