�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Piškotové srdíèko |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 14.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=191 |
Oddìlíme žloutky od bílkù. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do lehké pìny, postupnì pøidáme 4 lžíce vaøící vody. Z bílkù našleháme sníh, pøisypeme cukr a ušleháme dohusta. Sníh a prosátou mouku vmícháme do žloutkové pìny. |
INGREDIENCE Na tìsto: 3 vejce 6 lžic mouèkového cukru 6 lžic hladké mouky tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy Na krém: 60 ml mléka 1 pudinkový prášek s vanilkovou pøíchutí 6 lžic másla 7 – 10 lžic mouèkového cukru 1 lžíci rumu špetku potravináøského barviva 3 mandlové rùžièky POSTUP PØÍPRAVY Oddìlíme žloutky od bílkù. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do lehké pìny, postupnì pøidáme 4 lžíce vaøící vody. Z bílkù našleháme sníh, pøisypeme cukr a ušleháme dohusta. Sníh a prosátou mouku vmícháme do žloutkové pìny. Toto tìsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, rozhrneme tak, aby u okrajù byla vrstva vyšší a peèeme ve støednì vyhøáté trouby pøibližnì 20 minut. Pudink rozmícháme v troše studeného mléka, vlijeme do zbytku mléka, které jsme si pøedem zahøáli, a za stálého míchání pøivedeme k varu. Vaøíme 5 minut. Sejmeme a za obèasného míchání vychladíme. Ušleháme s èástí mouèkového cukru, postupnì pøidáváme kousky zmìklého másla a zbývající cukr. Všleháme rum. Menší èást krému smícháme s barvivem. Oba krémy dáme do lednice. Vychladlé piškotové srdce rozøízneme a nožem pomažeme spodní èást si 0,5 až 1 cm vysokou vrstvou svìtlého krému. Pøiklopíme vrchní èást a celý korpus ze stran i povrchu pomažeme slabou vrstvou krému. Srdce ozdobíme barevným krémem nebo èokoládou a mandlovými rùžièkami. |
Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru |