�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Oechov tola od Fialy

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 17.12.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1912

Peeme pi teplot asi 210 - 200 C po dobu asi 50 minut.
Ihned po dokonen peen poteme jet teplou tolu rozputnm mslem a posypeme sms vanilinovho cukru. Po zchladnut posype prkovm cukrem.

fiogf49gjkf0d

Oechov tola  - 5 ks

Tsto

- 2000 g mslovho drod
-    600 g msla
-   100 g marcipnov hmoty
-   180 g drod
-   500 g vody
-     15 g Caribia 
-     15 g Combani 
-     15 g Sizilia
-     15 g jemnho mandlovho aroma
-     15 g tolovho koen

Plnn

- 1000 g NussGenuss   
-   500 g vody nebo mlka
-   400 g vajec
-   100 g strouhanky
-   600 g tekutho msla

Vanilinov cukr

-  500 g cukru
-    10 g Kovanil

Postup

Nejdve vytvome tolov tsto. Surovinovou sms v oznaen Tsto vlome do spirlovho hntae a zpracujeme po dobu 3+4 minuty pi teplot 24 - 28 C. Nechme asi 20 minut odleet.
 
Hmotu srolujeme a vlome do tolov formy. Vlome do trouby, nejlpe na plech a nechme 10 minut kynout.
Pot peeme pi teplot asi 210 - 200 C po dobu asi 50 minut.
Ihned po dokonen peen poteme jet teplou tolu rozputnm mslem a posypeme sms vanilinovho cukru. Po zchladnut posypeme prkovm cukrem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z bohatho vrobnho programu fy M. BRAUN KG to byly nejprve nkter esence a dochucovac pasty, dv chuov varianty lehakovch stabiliztor typu ALASKA-express pro vrobu lehkch krm a typu mousse na ppravu pn z mlka nebo lehaky a tmavou, hokou tukovou polevu MOHRENGLANZ s vysokm leskem.
Vzhledem k tomu, e firma FIALA pila s tmito vrobky na n trh jako prvn a tyto typy ppravk byly u ns tehdy tm neznm, bylo nejprve nutno seznamovat zkaznky s jejich vlastnostmi, vhodami a zpsobem pouit. Pi tom vydatn pomhala fa BRAUN, jej misti cukri jezdili a stle jezd nkolikrt ron do esk republiky pedvdt pouit tchto vrobk a prci s nimi.
Po pekonn poten nedvry a setrvanosti u naich cukr se zaal trh v R postupn rozvjet a nabdka vrobk fy BRAUN se neustle roziovala. Pibyly nkter dal chuov varianty lehakovch sms, dochucovacch past i esenc. Do nabdky byly zaazeny nov typy vrobk jako ochucen rychle tuhnouc ely pro zalvn ovoce i letn vrobk, pen smsi, npln a v neposledn ad mnoho typ dekoranch okoldovch ozdob.
V souasn dob je v nabdce pro esk trh vce jak pes stovku rznch druh vrobk od fy BRAUN. S nabdkou novch vrobk je poskytovn i odborn servis, zejmna pedvdn pouit a prce s novmi vrobky a zauovn cukr na vrobnch.
Dal komoditou j se firma FIALA zabv je prodej profesionlnch pomcek pro cukrskou vrobu. Tyto pomcky, kter jsou pro prci kadho cukre nepostradateln, z naeho trhu za 40 let minulho reimu tm vymizely. Jejich naprost nedostatek a velk poptvka mezi zkaznky zpsobily, e pomcky, kter mly tvoit nejprve spe podprn resp. reklamn doplnk k nabdce ppravk se staly dalm vznamnm prodejnm artiklem. S nabdkou vce jak 500 katalogovch poloek a mnoha dalmi, kter je mono si vybrat pmo v prodejn fy FIALA v Praze -Zlin, Ringhofferova 1 a v Brn Cyrilsk 16, nedaleko Hlavnho ndra. Jedn o nejir sortiment tohoto specilnho druhu zbo v R.

Potebn suroviny a poradenstv obdrte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o. , vhradnho dovozce vrobk firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku