�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Dvoubarevný dort

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=197

Svìtlé tìsto: mouku prosejeme s kypøícím práškem a škrobovou mouèkou. Cukr utøeme se zmìklým tukem, postupnì pøidáváme žloutky a našleháme do pìny. Z bílkù ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr.

fiogf49gjkf0d
INGREDIENCE

Svìtlé tìsto:
100 g polohrubé mouky
1/2 lžièky kypøicího prášku
30 g škrobové mouèky
50 g pískového cukru
40 g tuku
3 žloutky
3 bílky
tuk a polohrubá mouka na formu

Tmavé tìsto:
100 g polohrubé mouky
1/2 lžièky kypøicího prášku
100 g èokolády
50 g pískového cukru
30 g tuku
4 žloutky
4 bílky
tuk a polohrubá mouka na formu

Krém:
250 ml mléka
1 sáèek pudinkového prášku s vanilkovou pøíchutí
50 g èokolády
100 g mouèkového cukru
250 g másla nebo tuku
rybízová marmeláda
èokoládové hoblinky

POSTUP PØÍPRAVY
Svìtlé tìsto: mouku prosejeme s kypøícím práškem a škrobovou mouèkou. Cukr utøeme se zmìklým tukem, postupnì pøidáváme žloutky a našleháme do pìny. Z bílkù ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr. Do žloutkové hmoty po èástech vmícháme mouku a èást snìhu. Zbylý sníh už do tìsta jen lehce obracíme. Tìsto naplníme do vytøené a vysypané formy, vložíme do trouby vyhøáté na 190 °C a upeèeme je. Po èásteèném vychladnutí korpus vyklopíme.

Tmavé tìsto: mouku prosejeme s kypøícím práškem. Èokoládu v horké vodní lázni rozehøejeme a dohladka rozmícháme. Cukr utøeme se zmìklým tukem a prochladlou èokoládou, postupnì pøidáváme žloutky a našleháme. Z bílkù ušleháme tuhý sníh a vešleháme cukr. Do èokoládové hmoty po èástech pøidáváme mouku støídavì s èástí snìhu, zbylý sníh do tìsta jen lehce obracíme. Tìsto naplníme do vytøené a vysypané formy, vložíme do trouby vyhøáté na 180 °C a upeèeme. Èásteènì vychladlý korpus vyklopíme.

Krém: èást mléka ohøejeme. Ve zbylém rozmícháme pudinkový prášek, pøilijeme k horkému mléko a mícháme do zhoustnutí. Pudink obèas promícháme a necháme vychladnout. Èokoládu rozlámeme, v horké vodní lázni ji rozehøejeme a dohladka promícháme. Prosátý cukr utøeme se zmìklým máslem nebo tukem, postupnì pøidáváme pudink a našleháme. Polovinu krému oddìlíme a vešleháme prochladlou èokoládu. Tmavý korpus napøíè rozkrojíme, potøeme marmeládou a èástí svìtlého krému. Pokryjeme svìtlým korpusem, ten potøeme marmeládou, èástí tmavého krému, pokryjeme plátem z tmavého tìsta, který potøeme svìtlým krémem. Korpus potøeme zbylými krémy a nakonec jej pøizdobíme èokoládovými hoblinami.


Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku