�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Èokoládová pìna |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=200 |
Oba druhy èokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, pøimícháme espreso. Necháme mírnì vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pìny, pøilijeme tekutou èokoládu a peèlivì promícháme. |
INGREDIENCE 100 g hoøké èokolády 100 g mléèné èokolády 60 ml silného espresa 5 vajec, 100 g cukru 125 ml smetany ke šlehání 50 g èokoládové rýže POSTUP PØÍPRAVY Oba druhy èokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, pøimícháme espreso. Necháme mírnì vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pìny, pøilijeme tekutou èokoládu a peèlivì promícháme. Smetanu ušleháme a opatrnì ji vmícháme do èokoládového krému. Z bílkù a 50 g cukru ušleháme pevný sníh a zamícháme ho do krému. Pìnu rozdìlíme do ètyø pohárù a posypeme èokoládovou rýží. Pøikryjeme fólií a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladnièky. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |