�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Èokoládová pìna

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=200

Oba druhy èokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, pøimícháme espreso. Necháme mírnì vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pìny, pøilijeme tekutou èokoládu a peèlivì promícháme.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
100 g hoøké èokolády
100 g mléèné èokolády
60 ml silného espresa
5 vajec, 100 g cukru
125 ml smetany ke šlehání
50 g èokoládové rýže

POSTUP PØÍPRAVY
Oba druhy èokolády nahrubo nakrájíme a rozpustíme ve vodní lázni, pøimícháme espreso. Necháme mírnì vychladnout. Žloutky s 50 g cukru ušleháme do pìny, pøilijeme tekutou èokoládu a peèlivì promícháme. Smetanu ušleháme a opatrnì ji vmícháme do èokoládového krému. Z bílkù a 50 g cukru ušleháme pevný sníh a zamícháme ho do krému. Pìnu rozdìlíme do ètyø pohárù a posypeme èokoládovou rýží. Pøikryjeme fólií a uložíme zhruba na 3 hodiny do chladnièky.

Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku