�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jahody v èokoládì |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=202 |
Jahody opatrnì omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou èást. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Èokoládu na vaøení nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. |
INGREDIENCE 750 g krásných jahod 6 cl italského mandlového likéru(Amaretto) 150 g èokolády na vaøení 400 g krému na vanilkovou zmrzlinu nebo hotový produkt cukráøské piškoty POSTUP PØÍPRAVY Jahody opatrnì omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou èást. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Èokoládu na vaøení nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Polevu odstavíme a necháme lehce zchladnout. Jahody vyjmuté z likéru jednotlivì namáèíme do rozpuštìné èokolády a na alobalu necháme v lednièce rychle zchladnout. Mezitím si pøipravíme podle návodu zmrzlinu a naaranžujeme ji v kopeèkách na talíøky. Obložíme jahodami v èokoládì. Zbytek ovoce pøekrájíme na pùlky a také upravíme na talíøky. Jako pøílohu podáváme cukráøské piškoty |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |