�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jahody v čokoládě

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=202

Jahody opatrně omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou část. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Čokoládu na vaření nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
750 g krásných jahod
6 cl italského mandlového likéru(Amaretto)
150 g čokolády na vaření
400 g krému na vanilkovou zmrzlinu nebo hotový produkt
cukrářské piškoty

POSTUP PŘÍPRAVY
Jahody opatrně omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou část. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Čokoládu na vaření nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Polevu odstavíme a necháme lehce zchladnout. Jahody vyjmuté z likéru jednotlivě namáčíme do rozpuštěné čokolády a na alobalu necháme v ledničce rychle zchladnout. Mezitím si připravíme podle návodu zmrzlinu a naaranžujeme ji v kopečkách na talířky. Obložíme jahodami v čokoládě. Zbytek ovoce překrájíme na půlky a také upravíme na talířky. Jako přílohu podáváme cukrářské piškoty

Vytisknuto dne 06.04.2025 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku