�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jahody v čokoládě |
Autor: Libuše Bažantová Datum vydďż˝nďż˝: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=202 |
Jahody opatrně omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou část. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Čokoládu na vaření nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. |
INGREDIENCE 750 g krásných jahod 6 cl italského mandlového likéru(Amaretto) 150 g čokolády na vaření 400 g krému na vanilkovou zmrzlinu nebo hotový produkt cukrářské piškoty POSTUP PŘÍPRAVY Jahody opatrně omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou část. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Čokoládu na vaření nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Polevu odstavíme a necháme lehce zchladnout. Jahody vyjmuté z likéru jednotlivě namáčíme do rozpuštěné čokolády a na alobalu necháme v ledničce rychle zchladnout. Mezitím si připravíme podle návodu zmrzlinu a naaranžujeme ji v kopečkách na talířky. Obložíme jahodami v čokoládě. Zbytek ovoce překrájíme na půlky a také upravíme na talířky. Jako přílohu podáváme cukrářské piškoty |
Vytisknuto dne 06.04.2025 ze serveru |