�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Køížaly s èokoládovou polevou |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 12.12.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=203 |
Na ètyøi špejle vedle sebe støídavì napícháme kontrastnì barevné kousky, napøíklad v poøadí: hruška, švestka, jablko atd. Èokoládovou polevu pøipravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou èokoládu na vaøení, máslo, mouèkový a vanilkový cukr. |
INGREDIENCE 100 g køížal z jablek 100 g køížal ze švestek 100 g køížal z hrušek 100 g èokolády na vaøení 2 lžíce másla 1 lžíce cukru 1 vanilkový cukr POSTUP PØÍPRAVY Na ètyøi špejle vedle sebe støídavì napícháme kontrastnì barevné kousky, napøíklad v poøadí: hruška, švestka, jablko atd. Èokoládovou polevu pøipravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou èokoládu na vaøení, máslo, mouèkový a vanilkový cukr. Necháme za stálého míchání pomalu roztavit ve vodní lázni. Ovocné špízy vyrovnáme na dezertní talíøky a polijeme horkou èokoládovou polevou. Dáme odležet na chladné místo, dokud poleva neztuhne. Podáváme jako netradièní zákusek. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |