�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Køížaly s èokoládovou polevou

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.12.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=203

Na ètyøi špejle vedle sebe støídavì napícháme kontrastnì barevné kousky, napøíklad v poøadí: hruška, švestka, jablko atd. Èokoládovou polevu pøipravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou èokoládu na vaøení, máslo, mouèkový a vanilkový cukr.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
100 g køížal z jablek
100 g køížal ze švestek
100 g køížal z hrušek
100 g èokolády na vaøení
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

POSTUP PØÍPRAVY
Na ètyøi špejle vedle sebe støídavì napícháme kontrastnì barevné kousky, napøíklad v poøadí: hruška, švestka, jablko atd. Èokoládovou polevu pøipravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou èokoládu na vaøení, máslo, mouèkový a vanilkový cukr. Necháme za stálého míchání pomalu roztavit ve vodní lázni. Ovocné špízy vyrovnáme na dezertní talíøky a polijeme horkou èokoládovou polevou. Dáme odležet na chladné místo, dokud poleva neztuhne. Podáváme jako netradièní zákusek.


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku