�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kokosky |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=205 |
Bílky a cukr dáme do hrnku, který postavíme do vìtší nádoby s teplou vodou a šleháme až bílky ztuhnou. Potom pøidáme kokos, strouhanku a dobøe promícháme. Støíkaèkou nebo pytlíkem tvarujeme na plechu kokosky |
INGREDIENCE 280 g jemného krystalového cukru 4 bílky 120 g strouhaného kokosu 2 rovné lžíce strouhanky POSTUP PØÍPRAVY Bílky a cukr dáme do hrnku, který postavíme do vìtší nádoby s teplou vodou a šleháme až bílky ztuhnou. Potom pøidáme kokos, strouhanku a dobøe promícháme. Støíkaèkou nebo pytlíkem tvarujeme na plechu kokosky, které v teplé troubì pomalu sušíme. Hotové kokosky (dobøe vychladlé) plníme marmeládou a lepíme èokoládovým krémem na sušenky nebo piškoty. Namáèíme v èokoládì. |
Vytisknuto dne 26.12.2024 ze serveru |