�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Mozartovy kulièky |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=206 |
Èokoládu rozehøejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, poøádnì umícháme dohladka. Poté vmícháme rozdrobenou bábovku (vánoèku nebo piškoty) a mleté oøíšky (mandle). |
INGREDIENCE 200 g èokolády na vaøení 1 žloutek 2 lžíce másla 150 g bábovky (vánoèky nebo 200 g piškotù) 3 lžíce nasekaných mandlí nebo oøíškù 2 lžíce bílého vína èokoládová rýže nebo kokos na obalení POSTUP PØÍPRAVY Èokoládu rozehøejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, poøádnì umícháme dohladka. Poté vmícháme rozdrobenou bábovku (vánoèku nebo piškoty) a mleté oøíšky (mandle). Hmotu necháme vychladnout a potom dìláme kulièky, které obalujeme v èokoládové rýži nebo v kokosu. Lépe chutnají chlazené. |
Vytisknuto dne 30.01.2025 ze serveru |