�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Tiramisu |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=211 |
Polovinu piškotù poskládáme na dno mìlké ètverhranné mísy o obsahu asi 1 l. Deci likéru smícháme s kávou a polovinou obsahu pokapeme piškoty. Z bílkù ušleháme sníh. |
INGREDIENCE 1 balíèek dìtských piškotù 3-5 dl oøechového likéru nebo rumu 250 ml silného espressa 3 vejce 3 lžíce mouèkového cukru 325 g tvarohu, 1 balíèek želatiny 65 g studené hoøké èokolády POSTUP PØÍPRAVY Polovinu piškotù poskládáme na dno mìlké ètverhranné mísy o obsahu asi 1 l. Deci likéru smícháme s kávou a polovinou obsahu pokapeme piškoty. Z bílkù ušleháme sníh. Želatinu rozmícháme v 0,5 dcl vody a mírnì zahøíváme dokud se nerozpustí. Utøeme žloutky s cukrem v hustou pìnu. Vmícháme tvaroh, želatinu, sníh z bílkù a zbytek alkoholu. Polovinu této smìsi dáme do mísy a pøekryjeme zbylou polovinou piškotù, kterou pokapeme zbytkem kávy s likérem. Potøeme zbylou smìsí a povrch posypeme nahrubo nastrouhanou èokoládou. Dáme do lednice na 2-3 hodiny uležet. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |