�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jemné palaèinky |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=212 |
Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání pøiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepøíliš husté jemné tìsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílkù. |
INGREDIENCE 2 lžíce hladké mouky 1/4 l mléka 3 vejce špetka soli rostlinný olej na smažení POSTUP PØÍPRAVY Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání pøiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepøíliš husté jemné tìsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílkù. Ohøátou omeletní pánev vymažeme olejem, tìsto naléváme nabìraèkou po menších dávkách. Opeèeme po obou stranách a podle chuti naplníme. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |