�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Paøížské palaèinky se snìhem a jahodami |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=214 |
Mléko rozmícháme s vejci. Pøidáme mouku a 1 lžièku cukru. Tìsto necháme 30 minut odpoèinout. Jahody omyjeme a nakrájíme na ètvrtky. Troubu pøedehøejeme na 250 °C. Bílky ušleháme s cukrem do pevného snìhu. Na peèící papír |
INGREDIENCE 250 ml mléka 2 vajíèka 130 g hladké mouky 100 g cukru 500 g jahod 3 bílky 2 lžíce másla 1 lžièka práškového cukru POSTUP PØÍPRAVY Mléko rozmícháme s vejci. Pøidáme mouku a 1 lžièku cukru. Tìsto necháme 30 minut odpoèinout. Jahody omyjeme a nakrájíme na ètvrtky. Troubu pøedehøejeme na 250 °C. Bílky ušleháme s cukrem do pevného snìhu. Na peèící papír udìláme cukráøským kornoutem ze snìhu podlouhlé pusinky, které necháme v troubì asi tak 2 minuty zrùžovìt. Na pánvi rozehøejeme malé množství omastku a peèeme tenké zlatavé palaèinky. Na másle orestujeme jahody. Palaèinky naaranžujeme na talíø, pøehneme, do jejich støedu položíme peèený sníh a ozdobíme plátky restovaných jahod. Sypeme práškovým cukrem a zdobíme podle vlastní fantazie, tøeba jahodovými lísteèky nebo kvítky. Podáváme s vychlazeným mlékem. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |