�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vtrnky s kvovou lehakou |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=216 |
Do hrnce dme 1/4 litru vody, pidme mslo a sl a pivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mchme tak dlouho, a se tsto oddluje ode dna ndoby. Odstavme, vmchme jedno vejce, nechme trochu zchladnout a pak do tsta zahnteme zbvajc vejce |
INGREDIENCE 5 lic msla petku soli 150 g polohrub mouky 4 vejce 1 lci solamylu 370 ml viovho kompotu 2 liky rozpustn kvy 300 ml smetany ke lehn 2 lce cukru 1 liku moukovho cukru 1 liku kakaovho prku pergamenov papr POSTUP PPRAVY Do hrnce dme 1/4 litru vody, pidme mslo a sl a pivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mchme tak dlouho, a se tsto oddluje ode dna ndoby. Odstavme, vmchme jedno vejce, nechme trochu zchladnout a pak do tsta zahnteme zbvajc vejce. Plech vylome pergamenovm paprem a dme na nj 8 kopek tsta. V pedeht troub peeme (200 C) asi 35 minut. Ihned po vyndn je vodorovn prozneme a nechme vychladnout. Solamyl rozmchme dohladka se 2 lcemi viov vy. Kompot dme vait, vmchme solamyl, nechme pejt varem, odstavme a dme vychladnout. Kai rozdlme na spodn st vtrnk. Instantn kvu rozpustme ve lice vody. Z kvy, smetany a cukru ulehme tuhou lehaku. Naplnme j stkac sek s hvzdicovou hubic a nastkme na viov krm. Piklopme vrchn st a vtrnky poprme moukovm cukrem a kakaem. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |