�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kremrole |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=217 |
Z vyváleného tìsta vyøízneme rádýlkem asi 3 cm široké proužky, které natáèíme na kónusové formièky tak, aby se okraje proužkù trochu pøekrývaly. Zaèínáme na užším konci a otáèíme smìrem k sobì. |
INGREDIENCE 400 g listového tìsta 1 vejce (na potøení) 3 bílky 75 g krystalového cukru 60 ml vody 75 g mouèkového cukru POSTUP PØÍPRAVY Z vyváleného tìsta vyøízneme rádýlkem asi 3 cm široké proužky, které natáèíme na kónusové formièky tak, aby se okraje proužkù trochu pøekrývaly. Zaèínáme na užším konci a otáèíme smìrem k sobì. Konec tìsta pøitiskneme na formièku a tímto koncem položíme také na plech, aby se trubièky pøi peèení nerozvinuly. Peèeme pøi 160-180 °C 5-10 minut. Z bílkù ušleháme tuhý sníh. Krystalový cukr dáme svaøit s vodou na bublinu. Do ušlehaného snìhu lijeme tenkým praménkem svaøený cukr a pilnì šleháme. Naposledy zamícháme prosetý mouèkový cukr a drobné èerstvé nebo kandované ovoce. Vychladlé trubièky z tìsta naplníme krémem. |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |