�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kynuté ovocné knedlíky

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=219

Do mísy prosejeme mouku, uprostøed udìláme dùlek, do nìj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místì necháme vykynout. Po vykynutí pøidáme cukr, mléko, sùl, vejce a zpracujeme vláèné hladké tìsto.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
300 g hrubé mouky
2 dl mléka
1 vejce
20 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
600-700 g ovoce
Na posypání:
100 g cukru
150 g tvrdého tvarohu
100 g rozpuštìného másla

POSTUP PØÍPRAVY
Do mísy prosejeme mouku, uprostøed udìláme dùlek, do nìj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místì necháme vykynout. Po vykynutí pøidáme cukr, mléko, sùl, vejce a zpracujeme vláèné hladké tìsto. Necháme asi pùl hodiny kynout, poté tìsto rozdìlíme, vyválíme na váleèky, høbetem ruky zploštíme, poklademe omytým a dobøe osušeným ovocem, nakrájíme a dìláme kulaté knedlíky. Vkládáme je do páry, ve které se uvaøí.

Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku