�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Kynuté ovocné knedlíky |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=219 |
Do mísy prosejeme mouku, uprostøed udìláme dùlek, do nìj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místì necháme vykynout. Po vykynutí pøidáme cukr, mléko, sùl, vejce a zpracujeme vláèné hladké tìsto. |
INGREDIENCE 300 g hrubé mouky 2 dl mléka 1 vejce 20 g droždí 2 lžíce cukru špetka soli 600-700 g ovoce Na posypání: 100 g cukru 150 g tvrdého tvarohu 100 g rozpuštìného másla POSTUP PØÍPRAVY Do mísy prosejeme mouku, uprostøed udìláme dùlek, do nìj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místì necháme vykynout. Po vykynutí pøidáme cukr, mléko, sùl, vejce a zpracujeme vláèné hladké tìsto. Necháme asi pùl hodiny kynout, poté tìsto rozdìlíme, vyválíme na váleèky, høbetem ruky zploštíme, poklademe omytým a dobøe osušeným ovocem, nakrájíme a dìláme kulaté knedlíky. Vkládáme je do páry, ve které se uvaøí. |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |