�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Ovocné knedlíky z tvarohového tìsta |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=220 |
Zmìklé máslo utøeme se solí do pìny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po èástech mouku spoleènì s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce. Vypracujeme vláèné tìsto, rozdìlíme na díly, z nich utvoøíme váleèky |
INGREDIENCE 250 g mìkkého tvarohu 300 ml mléka lžíce cukru 500 g hrubé mouky 2 lžíce másla 1 vejce 1 žloutek sùl 700-800 g ovoce Na posypání: 150 g tvarohu na strouhání 5 lžic cukru máslo smetana POSTUP PØÍPRAVY Zmìklé máslo utøeme se solí do pìny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po èástech mouku spoleènì s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce. Vypracujeme vláèné tìsto, rozdìlíme na díly, z nich utvoøíme váleèky, høbetem ruky je zploštíme, rozložíme na nì ovoce a zabalíme. Okraje tìsta vytáhneme tak, aby tìsto bylo rovnomìrnì zataženo, dobøe je uzavøeme a zakulatíme. Knedlíky vkládáme do vaøící, mírnì osolené vody a vaøíme 8-10 minut. Pøi vaøení je nadlehèíme, aby se nepøichytily ke dnu a obrátíme. Hotové knedlíky ihned podáváme. Sypeme strouhaným tvarohem, cukrem, poléváme rozehøátým máslem a pokapeme smetanou. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |