�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Bavorské vdoleèky |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=221 |
Do mísy prosijeme mouku, cukr a sùl. Pøipravíme si kvásek z droždí, nìkolika lžic mléka a cukru.V hrnci zahøejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek pøilijeme k mouce. |
INGREDIENCE 400 g mouky 2 lžíce mouèkového cukru špetka soli 20 g droždí 1/4 l mléka 3 lžíce másla 2 žloutky 1 lžíce rumu 500 g rostlinného tuku na smažení 200 ml smetany ke šlehání 150 g kompotovaných brusinek nìkolik lísteèkù zelené máty POSTUP PØÍPRAVY Do mísy prosijeme mouku, cukr a sùl. Pøipravíme si kvásek z droždí, nìkolika lžic mléka a cukru.V hrnci zahøejeme zbylé mléko a máslo. Kvásek pøilijeme k mouce. Nakonec vmícháme zahøáté mléko s máslem, žloutky a rum a vypracujeme vláèné tìsto, které necháme na teplém místì odležet pøibližnì 20 minut. Promícháme vaøeèkou ne elektrickým šlehaèem a necháme ještì jednou odpoèinout. Potom nabíráme lžící tìsto, Z nìhož vytvarujeme pomouèenýma rukama koule. Do jejich støedu vytlaèíme prsty dùlky. Vdoleèky usmažíme z obou stran dozlatova v silné vrstvì rostlinného tuku. Necháme vychladnout.. Smetanu ušleháme do tuha. Brusinky necháme okapat. Potom dùlky vdoleèkù naplníme brusinkami a šlehaèkou. Povrch bavorských vdoleèkù mùžeme ozdobit nìkolika zbylými brusinkami nebo zelenými snítkami máty. |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |