�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Koblihy |
Autor: Libue Baantov Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=222 |
Obvyklm zpsobem pipravme kvsek, zvl uteme tuk s cukrem, potom pidme loutky a teme do pny Postupn pidme kvsek, mouku, lci rumu, citr. kru, mlko a vypracujeme vln, hladk tsto |
INGREDIENCE 50 dkg - hladk nebo polohrub mouky 4 dkg - tuku 4 dkg - cukru 4 - loutky 3 dkg - drod 1/4 l - mlka trochu rumu petka soli citrnov kra POSTUP PPRAVY Obvyklm zpsobem pipravme kvsek, zvl uteme tuk s cukrem, potom pidme loutky a teme do pny Postupn pidme kvsek, mouku, lci rumu, citr. kru, mlko a vypracujeme vln, hladk tsto, kter nechme asi 50 minut vykynout Potom lehce rozvlme na silnj plt, sklenikou nazname koleka velikost koblih, do stedu dme kousek tu zavaeniny, pikryjeme vykrojenm kolekem z tsta a rukou dobe okraje pitiskneme. Sklenikou znovu upravme tvar koblihy a nechme asi pl hodiny odpoinout Smame ve vy vrstv tuku nejdv pod poklikou, po obrcen koblihy bez pokliky. Tuk mus bt dobe rozplen, kobliha mus plavat |
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |