�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
BEBE øezy |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=224 |
Tìsto:Bílky ušleháme v pevný sníh, do kterého zašleháme cukr, poté pøidáme žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku. Hotové tìsto dáme péct do pøedehøáté trouby. |
INGREDIENCE Tìsto: 6 bílkù 6 lžic mouèkového cukru 6 žloutkù 6 lžic polohrubé mouky Pudinkový krém: 4 dcl mléka 1,5 sáèku vanilkového pudinku 15 dkg mouèkového cukru 15 dkg másla ovoce (kiwi a ananas) sušenky z 2-3 balíèkù Bebe POSTUP PØÍPRAVY Tìsto:Bílky ušleháme v pevný sníh, do kterého zašleháme cukr, poté pøidáme žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku. Hotové tìsto dáme péct do pøedehøáté trouby. Pudinkový krém: ze 4 dcl mléka odlijeme malou èást, ve které rozmícháme vanilkový pudink, zbylé mléko ohøejeme, pøidáme do nìj odebranou èást s pudinkovým práškem a za stálého míchání pøivedeme k varu. Teplý pudink dáme do šlehaèe a pøidáme do nìj mouèkový cukr. Potom zaèneme šlehat a bìhem šlehání vmícháváme po kouscích máslo, které musí mít pokojovou teplotu. Jakmile je krém napìnìný pøidáme do nìj na kousky nakrájené ovoce tøeba kiwi a ananas a potom krém rozetøeme na upeèený piškot. Nakonec na potøený piškot vedle sebe naklademe sušenky z 2-3 balíèkù Bebe. Hotovou buchtu necháme uležet do pøíštího dne, aby sušenky zmìkly a nakrájíme ji na kousky podle sušenek. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |