�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


BEBE øezy

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=224

Tìsto:Bílky ušleháme v pevný sníh, do kterého zašleháme cukr, poté pøidáme žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku. Hotové tìsto dáme péct do pøedehøáté trouby.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Tìsto:
6 bílkù
6 lžic mouèkového cukru
6 žloutkù
6 lžic polohrubé mouky
Pudinkový krém:
4 dcl mléka
1,5 sáèku vanilkového pudinku
15 dkg mouèkového cukru
15 dkg másla
ovoce (kiwi a ananas)
sušenky z 2-3 balíèkù Bebe

POSTUP PØÍPRAVY
Tìsto:Bílky ušleháme v pevný sníh, do kterého zašleháme cukr, poté pøidáme žloutky a nakonec lehce vmícháme mouku. Hotové tìsto dáme péct do pøedehøáté trouby.
Pudinkový krém: ze 4 dcl mléka odlijeme malou èást, ve které rozmícháme vanilkový pudink, zbylé mléko ohøejeme, pøidáme do nìj odebranou èást s pudinkovým práškem a za stálého míchání pøivedeme k varu. Teplý pudink dáme do šlehaèe a pøidáme do nìj mouèkový cukr. Potom zaèneme šlehat a bìhem šlehání vmícháváme po kouscích máslo, které musí mít pokojovou teplotu. Jakmile je krém napìnìný pøidáme do nìj na kousky nakrájené ovoce tøeba kiwi a ananas a potom krém rozetøeme na upeèený piškot. Nakonec na potøený piškot vedle sebe naklademe sušenky z 2-3 balíèkù Bebe. Hotovou buchtu necháme uležet do pøíštího dne, aby sušenky zmìkly a nakrájíme ji na kousky podle sušenek.

Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku