�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jahodový pudink |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=225 |
Jahody oèistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namoèíme na pùl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout. |
INGREDIENCE 300g èerstvých jahod 30g mleté želatiny 100ml vody 250ml mléka 1/2 sáèku vanilkového pudinkového prášku 80g pískového cukru 2 bílky POSTUP PØÍPRAVY Jahody oèistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namoèíme na pùl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout. Èást mléka ohøejeme, ve zbylém promícháme pudinkový prášek a polovinu cukru, pøilijeme do horkého mléka a povaøíme, necháme prochladnout. Jahody pøekrájíme, rozmixujeme s prochladlým pudinkem a želatinou. Z bílkù ušleháme sníh a vešleháme zbylý cukr. Lehce jej vmícháme do jahodové hmoty, naplníme ji do formy a necháme v chladu ztuhnout. Potom dno formy krátce ponoøíme do horké vody, pudink vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehaèkou a ovocem podle sezóny. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |