�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jahodový pudink

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=225

Jahody oèistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namoèíme na pùl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
300g èerstvých jahod
30g mleté želatiny
100ml vody
250ml mléka
1/2 sáèku vanilkového pudinkového prášku
80g pískového cukru
2 bílky

POSTUP PØÍPRAVY
Jahody oèistíme, opláchneme a necháme odkapat. Želatinu namoèíme na pùl hodiny do vlažné vody, potom ji v horké lázni rozpustíme a necháme prochladnout. Èást mléka ohøejeme, ve zbylém promícháme pudinkový prášek a polovinu cukru, pøilijeme do horkého mléka a povaøíme, necháme prochladnout. Jahody pøekrájíme, rozmixujeme s prochladlým pudinkem a želatinou. Z bílkù ušleháme sníh a vešleháme zbylý cukr. Lehce jej vmícháme do jahodové hmoty, naplníme ji do formy a necháme v chladu ztuhnout. Potom dno formy krátce ponoøíme do horké vody, pudink vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehaèkou a ovocem podle sezóny.

Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku