�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Zázvorová srdíèka - Vánoèní recept |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 18.12.2003 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=226 |
Do teplého mléka pøidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké tìsto, které necháme odležet na teplém místì pøibližnì 20 minut |
INGREDIENCE 150 ml mléka 250 g mouky 21 g droždí 1 – 2 lžíce cukru 1 lžièka mletého zázvoru 1 žloutek 1 lžíce smetany mouka na vál papír na peèení POSTUP PØÍPRAVY Do teplého mléka pøidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké tìsto, které necháme odležet na teplém místì pøibližnì 20 minut. Poté do nìj pøidáme závor. Smícháme a necháme ještì jednou odpoèinout – asi 30 minut. Poté tìsto vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrájíme z nìj srdíèka, která potøeme smìsí žloutku a smetany. Tvary pokládáme na plech na plech vyložený peèícím papírem. Peèeme v troubì (200 ° C). |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |