�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Jablka v županu |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=227 |
Menší jablka oloupeme, opatrnì vykrojíme jádøinec, který vyplníme zavaøeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z tìsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na ètverce |
INGREDIENCE menší jablka výrazné chuti listové tìsto zavaøenina vejce oøíšky cukr s vanilkou POSTUP PØÍPRAVY Menší jablka oloupeme, opatrnì vykrojíme jádøinec, který vyplníme zavaøeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z tìsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na ètverce a do každého položíme jablko. Cípy køížem dobøe spojíme, aby se pøi peèení nerozevøely a potøeme vejcem. Mùžeme ještì posypat rozstrouhanými oøíšky. Nejdøív peèeme v teplejší troubì, potom dopékáme v mírnìjší, aby se jablka dobøe propekla a nezùstala tvrdá Hned po upeèení posypeme mouèkovým cukrem s vanilkou. K úpravì jsou vhodná jablka výrazné, mírnì nakyslé chuti |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |