�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jablka v županu

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=227

Menší jablka oloupeme, opatrnì vykrojíme jádøinec, který vyplníme zavaøeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z tìsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na ètverce

fiogf49gjkf0d


INGREDIENCE
menší jablka výrazné chuti
listové tìsto
zavaøenina
vejce
oøíšky
cukr s vanilkou

POSTUP PØÍPRAVY
Menší jablka oloupeme, opatrnì vykrojíme jádøinec, který vyplníme zavaøeninou výrazné chuti ( rybízovou, brusinkovou, malinovou ). Z tìsta vyválíme plát, ozdobným rádlem rozkrájíme na ètverce a do každého položíme jablko. Cípy køížem dobøe spojíme, aby se pøi peèení nerozevøely a potøeme vejcem. Mùžeme ještì posypat rozstrouhanými oøíšky. Nejdøív peèeme v teplejší troubì, potom dopékáme v mírnìjší, aby se jablka dobøe propekla a nezùstala tvrdá Hned po upeèení posypeme mouèkovým cukrem s vanilkou. K úpravì jsou vhodná jablka výrazné, mírnì nakyslé chuti


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku