�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Srdíèka s jablky pro zamilované

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=229

Pláty listového tìsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem pøekryjeme. Na lehce pomouèeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm. Troubu si pøedehøejeme asi na 200 stupòù

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
listové tìsto
4 plátky mraženého listového tìsta
2 nakyslá jablka
máslo na potøení
1 lžíce cukru
nìkolik višní

POSTUP PØÍPRAVY
Pláty listového tìsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem pøekryjeme. Na lehce pomouèeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm. Troubu si pøedehøejeme asi na 200 stupòù, plech vyložíme papírem na peèení nebo lehce vymastíme. Z každého ètverce vykrojíme dvì vìtší srdíèka a pøeneseme je na plech. Jablka si oloupeme, rozpùlíme a vykrojíme jádøinec. Pùlky jablek nakrájíme na plátky a naskládáme je jako støešní tašky na obì strany srdce, takže vznikne jakési plastické srdíèko. Máslo si rozehøejeme a srdíèka s jablky jím potøeme. Každé srdíèko ještì posypeme cukrem a ozdobíme uprostøed jednou višní. Peèeme v troubì na støední pøíèce, jakmile okraje srdíèka zaènou zlátnout, vytáhneme z trouby a ještì teplé podáváme jako zajímavý mouèník.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku