�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Srdíèka s jablky pro zamilované |
Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=229 |
Pláty listového tìsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem pøekryjeme. Na lehce pomouèeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm. Troubu si pøedehøejeme asi na 200 stupòù |
INGREDIENCE listové tìsto 4 plátky mraženého listového tìsta 2 nakyslá jablka máslo na potøení 1 lžíce cukru nìkolik višní POSTUP PØÍPRAVY Pláty listového tìsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem pøekryjeme. Na lehce pomouèeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm. Troubu si pøedehøejeme asi na 200 stupòù, plech vyložíme papírem na peèení nebo lehce vymastíme. Z každého ètverce vykrojíme dvì vìtší srdíèka a pøeneseme je na plech. Jablka si oloupeme, rozpùlíme a vykrojíme jádøinec. Pùlky jablek nakrájíme na plátky a naskládáme je jako støešní tašky na obì strany srdce, takže vznikne jakési plastické srdíèko. Máslo si rozehøejeme a srdíèka s jablky jím potøeme. Každé srdíèko ještì posypeme cukrem a ozdobíme uprostøed jednou višní. Peèeme v troubì na støední pøíèce, jakmile okraje srdíèka zaènou zlátnout, vytáhneme z trouby a ještì teplé podáváme jako zajímavý mouèník. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |