�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Gastro junior Brno 2002 |
Autor: Pavlna Berziov Datum vyd�n�: 13.03.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=237 |
Ve dnech 5. a 8. bezna probhla v Brn finlov sout mladch odbornk v oboru cukr, kucha, nk. Cukri mli za kol pipravit 4 porce teplho nebo studenho restauranho mounku, kter je soust tchodovho menu. |
Leton 8 ronk byl pro cukre o nco sloitj ne ronk pedchoz. Jako hlavn suroviny byla plen hmota od firmy FIALA. Je to sypk sms na ppravu odpalovanho tsta, kter je urena na vrobu korpus nebo kehkch ozdob. Prv tyto ozdoby nen pln jednoduch z tohoto tsta vyrobit. Je k tomu zapoteb profesionln zrunost a tak velk fantazie aby ozdoba byla opravdu umleckm dlem kter oslov hosta. Soutc se tohoto kolu zhostili opravdu na jedniku. Jako pedseda hodnotitelsk komise jsem byla s pekrsnmi vtvory opravdu spokojen. Ale ne vdy to co je krsn na pohled je i vborn na chu. Proto bych apelovala na vechny soutc aby se do ptch ronk vce zamili i na chuovou strnku mounku kde byly jet drobn nedostatky. V tto souti je tak dleit druh hlavn surovina a tou byl bann. Dle soutc mus pout jednu ze t tajnch surovin, kterou letos byla zmrzlina a vdy dva druhy ovoce. Zde soutc tak ne vdy vhodn zvolili sprvn vyuit. Mile ns pekvapila prce se zmrzlinou od firmy NOVACO PRIMA. Je vidt e zmrzlina vldne v letonm roce jako doplnk snad kadho mounku. Prce cukr ve studiu byla tm dokonal a ukzala nvtvnkm profesionln cukrainu tak jak m vypadat. Dal ronk soute skonil a jenom musme doufat e tito mlad odbornci pevedou ve do bn praxe a setkme se s takto chutnmi mounky ve vech cukrrnch i restauracch. Hodnotitelsk komise: Pavlna Berzsiov Restaurace U SUPA Frantiek Buchal Firma Dekoran ozdoby z cukru Vladimr Krofta Hotel Corinthia Towers Jana Vainov SOU Krom PaedDr. Marta Ghlov SOU Obchodu Teplice 1. VENCLOV Tereza - SPV Inter.Continental Praha 2. ARMAN Josef - IS - COP, Frentt p. Radhotm 3. KAPAROV Jana - SOU potravinsk, Jesenk 4. NOVOTN Jindich - SOU stravovn, Praha - Brank | Ve dnech 5. a 8. bezna probhla v Brn finlov sout mladch odbornk v oboru cukr, kucha, nk. Cukri mli za kol pipravit 4 porce teplho nebo studenho restauranho mounku, kter je soust tchodovho menu.
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |