�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Šlehaèka |
Autor: Radim Øezáè Datum vyd�n�: 31.12.2001 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=26 |
Jak se napraví šlehaèka, když je trochu nakyslá? Jak zamezíme tomu, aby šlehaèka neøídla? Co se zbylou ušlehanou smetanou? |
Jak se napraví šlehaèka, když je trochu nakyslá?Máme-li trochu nakyslou šlehaèku, pøidáme do ní na špièku nože jedlou sodu v prášku. Jak zamezíme tomu, aby šlehaèka neøídla?Nìkdy se stává, že ušlehaná smetana pøíliš øídne. Nápravu zjednáme, když do ušlehané smetany pøidáme trochu (asi 1 malou lžièku na 1 litr) jemnì rozemletého dragantu. Dragant se mùže dát též do dobré šlehaèky, když do ní pøidáme trochu mléka. Tím se získá na vydatnosti a takový 1 litr dobré smetany snese osminku litru mléka, když do smetany dáme trochu dragantu. Co se zbylou ušlehanou smetanou?Když nám nìkdy zbyde ušlehaná ušlehaná smetana, mùžeme jí pøíští den svaøit na paøížský krém, pøípadnì na èokoládovou smetanu. |
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |