�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Dny chleba letos budou kvùli penìzùm pouze pro odbornou veøejnost |
Autor: Red Datum vyd�n�: 21.05.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=267 |
Tradièní pardubická pøehlídka pekaøských strojù a výrobkù Dny chleba zùstane letos 23. kvìtna poprvé široké veøejnosti uzavøena. Osmý roèník akce, kterou v minulosti navštìvovaly tisíce lidí, bude pøístupný pouze odborníkùm. |
Veøejnosti by do budoucna mìl být pøístupný každý druhý roèník Dnù chleba. Zmìnìn byl i rozsah celé akce. Zatímco døíve byla dvoudenní, letos bude pouze jeden den. Zachovány však budou tradièní soutìže o mouku roku, chléb roku a nejlepší umìlecký výrobek z pekaøského tìsta. "V kategorii žitné mouky letos soutìží tøi mlýny, u pšenièné mouky sedm mlýnù a v hlavní soutìži o chléb roku máme 27 pøihlášek," øekl Musil. S výrobky z tìsta bude soutìžit pìt úèastníkù. Novinkou je soutìž o øemeslný chléb, ve které je devìt pøihlášek. "Je to chleba od menších pekaøù, øemeslníkù," uvedl Musil. Souèástí Dnù chleba 2002 bude i semináø vìnovaný novému zákonu o obalech. Hlavními poøadateli akce jsou Podnikatelský svaz pekaøù a cukráøù v ÈR a Støední prùmyslová škola potravináøské technologie v Pardubicích. | Tradièní pardubická pøehlídka pekaøských strojù a výrobkù Dny chleba zùstane letos 23. kvìtna poprvé široké veøejnosti uzavøena. Osmý roèník akce, kterou v minulosti navštìvovaly tisíce lidí, bude pøístupný pouze odborníkùm. "Hlavním dùvodem jsou úspory. Pekaøi musí šetøit," øekl generální sekretáø Podnikatelského svazu pekaøù a cukráøù v ÈR Stanislav Musil.
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |