�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Cukr roku 2001-2002 |
Autor: AKC Datum vyd�n�: 08.07.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=284 |
AKC R pod pod patronac a sponzorstvm firmy Martin Braun KG z Hannoveru prostednictvm zstupce firmy pro eskou republiku Ing. Jaroslava Fialy - Cukr roku - Martin Braun Cup Ronk 2001-2002 - 07. - 09 listopadu 2002, Veletrn palc Praha |
Cukr roku - Martin Braun Cup Ronk 2001-2002 OBR1 07. - 09 listopadu 2002 Veletrn palc Praha (Dukelskch hrdin 47) PROPOZICE A POKYNYPodmnky asti Vyplnn pihlky a odevzdn psemn prce s fotografiemi vrobk do 13.z 2002. Psemn prce kategorie Junior Kalkulace s technologickmi postupy a barevnmi fotografiemi (min.formt 9x13cm) A) t druh studench jednoporcovch restauranch mounk B) slavnostn porcovateln dort bez omezen tvaru minimln poet porc 12 hmotnost jedn porce max.150g Dal podmnkou asti je pouit pi kadm kolu nejmn t druh surovin firmy Martin Braun KG, kter v R nabz firma Fiala. Psemn prce kategorie Senior Kalkulace s technologickmi postupy a barevnmi fotografiemi (min.formt 9x13cm) A) dezertn msy pro 6 osob B) t druh studench jednoporcovch restauranch mounk nebo slavnostnho vrobku do hmotnosti 2000 gram. Dal podmnkou asti je pouit pi kadm kolu nejmn t druh surovin firmy Martin Braun KG, kter v R nabz firma Fiala. Pihlky a informace + kontakt Pihlku, vloenou do mal zalepen oblky a psemnou prci s fotografiemi vrobk = to ve vloen do velk oblky, oznaen POUZE PSEUDONYMEM, zaslejte na adresu organiztora soute AKC R, Ludmila astn, Poernick 168, 100 99 Praha 10. Tamt mete zskat potebn informace na telefonnm a faxovm sle 02 67 207 356 nebo na internetovch strnkch AKC R www.akc.cz. Informace a pihlky mete tak zskat u firmy Fiala, Vrchlickho 5, Praha 5 nebo Mlnsk 15, Brno, tel.02/ 5721 4408. Psemn prce soutcch budou anonymn vyhodnoceny odbornou porotou. Rozhodnut bude vem soutcm sdleno nejpozdji do 4.10.2002 a vybranm finalistm a nhradnkm bude zaslno pozvn k souti ve finlovm kole a dal informace. Finle Sout vybranch finalist bude probhat v prvn polovin listopadu 2002 na veletrhu hotelovho prmyslu HORECA 2002 ve Veletrnm palci v Praze. Sout bude probhat ve dvou kategorich. Kategorie 1.: junioi Tato kategorie je otevena pro vechny, kdo se u nebo spn absolvovali uebn obor cukr/cukrka nebo odbornou gastronomickou kolu a nepekro vkovou hranici 21 let v roce 2002. Kategorie 2: dospl Tato kategorie je otevena pro vechny, kdo spn absolvovali uebn obor cukr/cukrka nebo odbornou gastronomickou kolu. Ostatn podmnky jsou pro ob kategorie stejn. V tto sti soute mus soutc plnit zadan koly bez ciz pomoci v asovm limitu a hotov vrobky pedkldat odbornm porotm. asov limit Kategorie junior: kol A: 4 hod. kol B: 2 hod. Kategorie senior: kol A: 4 hod. kol B: 4 hod. Krom vrobku soutc pedkld porot slo 2 mal degustan vzorek k ohodnocen. Finle se kon ped veejnost. Suroviny firmy Martin Braun KG, uveden v kalkulacch, budou mt soutc k dispozici zdarma. Ostatn suroviny si doveze soutc pedem neupraven s nktermi mezinrodn uznvanmi vjimkami (upeen korpusy). Prezentace soutnch vrobk je na vlastnm ndob (msy, zrcadla apod.). Oceovn prac probhne podle mezinrodnch bodovacch kritri porotou sestavenou ze len AKC R, dalch cukrskch odbornk a zstupce firmy Martin Braun KG z Hannoveru. Hodnoceno bude Porota .1: technick porota 1. Mise en place, pimenost na poet porc 2. Dodrovn zkladnch cukrskch postup 3. Modern pracovn postupy, prava vrobk 4. Celkov dojem 5. Sprvn vypracovan kalkulace odpovdajc soutnm vrobkm 6. Pouit pti druh zadanch surovin 7. Dodren asovho limitu Porota .2: degustan porota 1. Prezentace, kreativita, novtorstv 2. Degustace (probhajc anonymn, oddlen) Bodov hodnocen tto poroty se pot dvojnsobn. Soust hodnocen nebudou pedem pipraven dekorace. Rozhodnut odborn poroty je konen. Vyhlen vsledk Bodov hodnocen obou porot bude seteno nezvislou stac komis a stanoveno poad finalist. Na slavnostnm zvrenm veeru budou pro vtze v jednotlivch kategorich pedny tyto ceny. Kategorie 1: junioi 1.msto: Velk putovn pohr Martin Braun Cup Replika tohoto pohru s titulem Cukr roku Diplom Finann odmna 6 000,- K 2.msto: Replika pohru s titulem Cukr roku Diplom Finann odmna 4 000,- K 3.msto: Replika pohru s titulem Cukr roku Diplom Finann odmna 2 000,- K Kategorie 2: senioi 1.msto: Velk putovn pohr Martin Braun Cup Replika tohoto pohru s titulem Cukr roku Diplom Finann odmna 15 000,- K 2.msto: Replika pohru s titulem Cukr roku Diplom Finann odmna 10 000,- K 3.msto: Replika pohru s titulem Cukr roku Diplom Finann odmna 5 000,- K Vtzov i finalist obdr jet dal ceny od sponzor. Ostatn astnci finle obdr v abecednm poad diplom za ast a finann stku 800,- K. Hrazen nklad Z asti v psemn sti soute nevznik dn nrok na hradu nklad. Ubytovn mimopraskm astnkm finle soute bude zajitno a uhrazeno. | AKC R pod pod patronac a sponzorstvm firmy Martin Braun KG z Hannoveru prostednictvm zstupce firmy pro eskou republiku Ing. Jaroslava Fialy
Vytisknuto dne 23.11.2024 ze serveru |