fiogf49gjkf0d
Ve dnech zimního epilogu a prologu jara v termínech 19.- 20. bøezna 2014 ve Støední škole hotelové a služeb Kromìøíž, se zaplnil rozlehlý velký sál soutìžními rondóny rovnou stovkou úèastníkù na akci GASTRO KROMÌØÍŽ TESCOMA CUP 2014.
Soutìž mající v dobì svého vzniku zapsán letopoèet 2012, kdy se o tento prùkopnický poèin zasloužil gastronomický guru Václav Forman, tak se obdobná událost v dobì III. roèníku pøedstavila v róbì velkolepì pojaté akci, a to rovnou ve ètyøoborovém zamìøení, kterou vytváøeli kuchaøi a cukráøi, rozdìleni do dvou vìkových kategorií za kvalitní a atraktivní spoluúèasti specialistù v sommeliérské a baristické profesi.
Avšak nejenom to. Atmosféru soutìžní pestrosti dotváøel i jazykový babylon ve smìsi italštiny, polštiny, slovenštiny a portugalštiny, kterou zastøešovala univerzální angliètina.
Cukráøský juniorský námìt znìl CUPCAKES s jarní tématikou a mìl následující požadavky:
Soutìžící vyrobí 6 kusù výrobkù CUPCAKES (zdobený muffin) s jarní tématikou, 4 kusy výrobku budou výstavní a 2 kusy degustaèní.
Pro peèení muffinù museli mít soutìžící k dispozici silikonovou formu na muffiny od firmy Tescoma.
Èasový limit serovnal hodnotì 50 minut + 25 minut na pøípravu.
Povinností soutìžícího bylo pracovat podle vlastních receptur. 70 % hmotnosti pøipadalo na muffina 30 % hmotnosti vytváøela ozdoba.
Soutìžím zadáním byl dovoz veškerých surovin a modelovací hmoty. Použité ozdoby musely být z jedlých materiálù a jejich pøíprava se musela konat na místì.
1 - Laštùvková Denisa, SOŠSO Olomouc 91,3 bodù
2 - Kopøivová Michaela, SHŠS Kromìøíž 86,0 bodù
3 - Nováková Tereza, SHŠS Kromìøíž 66.3 bodù
1. místo- LAŠTÙVKOVÁ Denisa, Olomouc
2. místo - KOPØIVOVÁ Michaela, Kromìøíž
3. místo - NOVÁKOVÁ Tereza, Kromìøíž
- pokraèování -