fiogf49gjkf0d
Vanilko – jahodový velikonoèní dort
Recept od spoleènosti Braun v obchodní nabídce surovin FIALA- PRAHA s.r.o.
Plech 60x40 cm 6 ks
Suroviny:
900 g Mürbeteig (køehké tìsto) s Mürbellou
200 g meruòkový džem
1800 g piškotové rolády svìtlé s Bisquisit 100 Plus, 3 ks
1200 g Fruchti Top Rhabarder- Erbeeren
Jahodová šlehaèka
200 g Alaska – express Edbeer Vanille
250 g vody asi 25 °C teplé
1000 g smetany neslazené
Alaska – express Edbeer Vanille se nechá rozpustit ve vodì a vmíchá se do smetany.
Vanilková šlehaèka
240 g Alaska – express Edbeer Vanille
300 g vody asi 25 °C teplé
1200 g smetany neslazené
Alaska – express Erdbeer Vanille se nechá rozpustit ve vodì a vmíchá se do smetany.
Dekorace
250 g Cristaline Gelb (žlutý)
75 g dekorovacího cukru
Tuènì uvedené suroviny obdržíte pod originálním názvem ve specializovaných prodejnách FIALA- PRAHA s.r.o. (viz. banner na levé stranì stránky)
Zhotovení
Povrch dortového základu potøeme meruòkovou marmeládou a položíme jeden plát piškotové rolády. Vložíme Fruchti Top Rhabarder- Erbeeren a naneseme vrstvu jahodové šlehaèky (viz. obr.)
Položíme druhý plát piškotové rolády a pokryjeme vrstvou vanilkové šlehaèky. Tøetí plát rolády rozdìlímejemným nakrojením na rozmìr 20 x 20 cm a uprostøed každého kusu zhotovíme vykrajovátkem velikonoèní vajíèko oválného rozmìru ca. 16,5 x 10 cm. Prostor vykrojení vyplníme hmotou Cristaline Gelb. Povrch posypeme dekoraèním cukrem. Po zatuhnutí necháme lehce zamrazit a necháme urèitou dobu v klidu.