�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
|
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
|
Velikonoèní apoštolský koláè |
Autor: Martin Braun Datum vyd�n�: 17.04.2014 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2949 |
|
Vytvoøíme rolièky a vložíme na plech. Po nabytí pevnìjšího povrchu, je potøeme vajeèným roztokem a nùžkami nastøihneme viz. obr.
|
|
|
fiogf49gjkf0d
Drožïové tìsto
3000 g pšenièné mouky 400 g Hefequick 350 g cukru 750 g cukru 750 másla 225 droždí 750 g vajec (žloutek + bílek) 450 g žloutkù 450 g vody, na pùlku Crushedeice 20 g Hefeteig-aroma
Postup
Po dozrání tìsta vytvoøíme rolièky o hmotnosti 450 g a na pøipravený plech lehce pøitlaèíme. Poté co výrobky zaènou nabývat pevnìjšího povrchu, je natøeme vajeèným roztokem a nùžkami nìkolikrát nastøihneme viz. obr. Vložíme do pøedehøáté trouby a peèeme pøi teplotì 180 °C po dobu asi 30 minut.
Tuènì vytištìné suroviny obdržíte v prodejnách FIALA - PRAHA s.r.o. a v Brnì. |
|
Vytisknuto dne 15.01.2025 ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) Konec �l�nku |