�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Na vìtrníky trochu jinak! |
Autor: Zdenìk Datum vyd�n�: 13.05.2014 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2959 |
Bìhem peèení, to je nejdùležitìjší, by se mìla èas od èasu pootevøít trouba, aby pára odešla a zase zavøít. Dìlá se to do té doby, než se chytne barva vìtrníkù a trouba je pak zavøená. |
Drobné rady ètenáøù, vyvìrající z jejich praxe Nìkdy dìláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaøí dosáhnout výrobku v míøe takové kvality jak bychom si pøáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postøehù, kdy staèí málo abychom dosáhli kýženého cíle. Vìtrník potøebuje pøi jeho zpracování trochu odvìtrat, jak radí ètenáø Zdenìk. Zkusme to! Døíve jsem pekl v 3dílné elektrické troubì a pozdìji pøešel na horkovzdušnou troubu na 10 plechù. Je pravda, že to chvilku trvá, nahoøe na troubì je páèka, doleva je zavøená a doprava se otevírá. Tento systém je urèen na pálenou hmotu, aby pára unikala pryè. |
Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru |