�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Na vìtrníky trochu jinak!

Autor: Zdenìk
Datum vyd�n�: 13.05.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2959

Bìhem peèení, to je nejdùležitìjší, by se mìla èas od èasu pootevøít trouba, aby pára odešla a zase zavøít. Dìlá se to do té doby, než se chytne barva vìtrníkù a trouba je pak zavøená.

fiogf49gjkf0d

Drobné rady ètenáøù, vyvìrající z jejich praxe

Nìkdy dìláme vše podle receptu a ne vždy se nám podaøí dosáhnout výrobku v míøe takové kvality jak bychom si pøáli. Receptura obnáší základní postupy a nejsou v ní zahrnuty miniatury praktických postøehù, kdy staèí málo abychom dosáhli kýženého cíle. Vìtrník potøebuje pøi jeho zpracování trochu odvìtrat, jak radí ètenáø Zdenìk. Zkusme to!

Døíve jsem pekl v 3dílné elektrické troubì a pozdìji pøešel na horkovzdušnou troubu na 10 plechù. Je pravda, že to chvilku trvá, nahoøe na troubì je páèka, doleva je zavøená a doprava se otevírá. Tento systém je urèen na pálenou hmotu, aby pára unikala pryè.
Trouba se musí pøedehøát na 270 °C, vloží se do ní plechy a teplota se stáhne na 200 °C.
Vìtrníky by se mìly upéct do 20 min.  Je to dáno tím,èím více plechù v troubì, tím je tam více páry a hadice, která vede z trouby do ventilace, nestaèí tolik páry odsát. Pekl jsem tøeba 3 plechy a troubu jsem vùbec nemusel otevírat.
Staèí na plechy nastøíkat míò pálené než do elektrické, horký vzduch to hned vyžene nahoru a také jde ménì do stran, takže širší, snad to pomùže.


Vytisknuto dne 04.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku