fiogf49gjkf0d
okoldov dort je mon zdobit pastovitou glukzou. Jeho recepturu nm zaslala tenka "spikaspika".
Jako dortovou prmii pikldme recept na Pseckou pochoutku.
Suroviny
454 g bl okoldy
142 g glukzy
57 g cuker. rozvaru ( krystal + voda v pomru 1:1 pivst k varu a rozpustit a vychladit).
Postup
okoldu nalmeme do hrnku a v hork vodn lzni rozpustme. V jin ndob smchme glukzu a rozvar a zahejeme na teplotu 32 stup. Sms nalijeme na okoldu, kter m pokojovou teplotu a dobe rozmchme. Pikryjeme igelitem a nechme 24 hod. stt pi pokojov teplot. Druh den propracujeme a modelujeme riky apod.
Pseck pochoutka
Ingredience:
Korpus: 6 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkov cukr, 150 g polohrub mouky, lce oleje
Npl: 0,4 l elatiny, 0,75 l lehaky, 150 g jahodovho demu, viov kompot, citronov va, erven potravinsk barva, lut potravinsk barva
Postup ppravy: Z uvedench surovin upeeme korpus (vejce vylehme s cukrem do husta, vmchme olej a mouku). Vychladl poteme jahodovm demem. Ulehme 3 dcl lehaky, velehme do n 80 g demu, trochu citronov vy a ervenou potravinskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamchme a nateme na korpus, vychladme. 3 dcl lehaky ulehme, pidme citronovou vu, lutou potravinskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamchme, rozeteme na pedchzejc vrstvu, opt dme schladit. Ozdobme zbylou lehakou a zavaenmi vinmi.