�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Miniatury vánoèní klasiky |
Autor: red. Datum vyd�n�: 15.12.2014 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3008 |
Zázvor dáme okapat a nakrájíme ho na drobounké kostièky. Na støedním ohni svaøíme za stálého míchání máslo, cukr a med. Pøimícháme zázvor, mandlové lupínky a sezam a vaøíme za stálého míchání 3-5 min. |
Boží milosti Postup: Z mouky, cukru, másla, žloutku, cit. kùry, smetany a bílkù zpracujeme na vále tuhé tìsto, dobøe vypracujeme a dáme na 1/2 hod. odpoèinout. Odpoèinuté tìsto rozválíme, nakrájíme na ètvereèky, které støedem prokrojíme.Usmažíme v rozehøátém tuku a hotové sypeme vanilkovým cukrem. Florentýnky se zázvorem Snìhové peèivo Kokosové koule Obalované hvìzdièky Postup: Do mouky smíchané se skoøicí nastrouháme ztužený tuk, pøidáme smetanu, rychle vypracujeme tìsto, necháme nejménì hodinu v chladnièce odpoèinout a poté z nìj vyválíme plát silný 3 mm. Tvoøítkem vykrajujeme z plátu tìsta hvìzdièky, pøeneseme je na plech slabì potøený tukem a v mírnì vyhøáté troubì upeèeme dorùžova. Teplé hvìzdièky obalíme ve smìsi mouèkového a skoøicového cukru. |
Vytisknuto dne 15.01.2025 ze serveru |