Vánoèní perníkové sušenky
26 kornoutù á 100 g
Suroviny
- 100 g Mürbela
- 350 g máslového tuku
- 100 g cukru mouèka
- 50 g vajec
- 150 g mléka
- 15 g norimberského perníku
Postup
Uvedené suroviny zpracujeme do vláèného a hladkého tìsta.To poté dùkladnì zchladíme a zpracujeme obvyklým zpùsobem.
Teplota peèení asi 200 °C.
Doba peèení asi 10 minut.
Skoøicové hvìzdy
33 ks á 100 g
Suroviny
Mandlová hmota
- 800 g mletých mandlí
- 1050 g cukru
- 380 g marcipánu
- 320 g vody
- 30 g skoøice
- 30 g Ovasil
Bílková poleva
- 30 g Ovasil
- 200 g vody
- 500 g práškového cukru
- 2 g kyselého ovoce
Postup
Suroviny do mandlové hmoty dobøe promícháme a necháme zchladit.
Pøi pøípravì bílkové polevy vyšleháme jemnou metlou Ovasil s vodou.
Do vzniklé smìsi postupnì pøidáváme cukr a kyselé ovoce a vše vyšleháme do bílkové polevy na støíkání.
Mandlovou hmotu vyrolujeme na 8 mm vysoký plát, který potøeme bílkovou polevou a vypichujeme hvìzdy.
Jednotlivé kousky vložíme do trouby a peèeme pøi teplotì 175 °C po dobu asi 20 minut.
Potøebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobkù firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.