Vánoční perníkové sušenky
26 kornoutů á 100 g
Suroviny
- 100 g Mürbela
- 350 g máslového tuku
- 100 g cukru moučka
- 50 g vajec
- 150 g mléka
- 15 g norimberského perníku
Postup
Uvedené suroviny zpracujeme do vláčného a hladkého těsta.To poté důkladně zchladíme a zpracujeme obvyklým způsobem.
Teplota pečení asi 200 °C.
Doba pečení asi 10 minut.
Skořicové hvězdy
33 ks á 100 g
Suroviny
Mandlová hmota
- 800 g mletých mandlí
- 1050 g cukru
- 380 g marcipánu
- 320 g vody
- 30 g skořice
- 30 g Ovasil
Bílková poleva
- 30 g Ovasil
- 200 g vody
- 500 g práškového cukru
- 2 g kyselého ovoce
Postup
Suroviny do mandlové hmoty dobře promícháme a necháme zchladit.
Při přípravě bílkové polevy vyšleháme jemnou metlou Ovasil s vodou.
Do vzniklé směsi postupně přidáváme cukr a kyselé ovoce a vše vyšleháme do bílkové polevy na stříkání.
Mandlovou hmotu vyrolujeme na 8 mm vysoký plát, který potřeme bílkovou polevou a vypichujeme hvězdy.
Jednotlivé kousky vložíme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C po dobu asi 20 minut.
Potřebné suroviny a poradenství obdržíte u firmy FIALA-PRAHA s.r.o., výhradního dovozce výrobků firmy MARTIN BRAUN, Backmittel und Essenzen KG, SRN.