�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
SIGEP - ...když se cukráø stává mágem ... /- 4. |
Autor: Jiøí V. Øezáè Datum vyd�n�: 28.01.2015 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3018 |
Cukráøský umìlec prostøednictvím suroviny mùže výrobku vdechnout život dle své pøedstavy, kdy o koneèné vizáži ztvárnìní rozhoduje výtvarníkova pøedstava zámìru, fantazie a rukodìlná zruènost. |
Výroba cukrárenských produktù má mnoho podobenství. S jedním z nich jsme se seznámili v minulém vydání tematického reportážního souboru pojednávajícím o italském veletrhu v Rimini SIGEP. Dnes si dovolujeme našim ètenáøùm nabídnout jeho další výraznou vizi, kterou v sobì ukrývá èokoláda, kdy každý cukráøský umìlec prostøednictvím této suroviny jí mùže vdechnout život dle své pøedstavy, kdy o koneèné vizáži ztvárnìní rozhoduje výtvarníkova pøedstava zámìru, fantazie a rukodìlná zruènost. Portrétová cukráøská tvorba je jednou z nejnároènìjších výtvarnì-cukráøských disciplín. To z toho dùvodu, že pokud se tvùrce rozhodne pro nìkterou známou tváø, viz. v tomto pøípadì celosvìtovì proslulý operní pìvec Luciano Pavarotti, je nezbytné být vybaven smyslem pro kompozièní detail, protože pokud by uhnul o nepatrný kousek od výrazové linie, tak se mu zámìr pøemìní v pouhý paskvil a sklidil by posmìch. Proto, kdo si z cukráøù troufne na portrétový zámìr a umí jej v plné autencitinì zvládnout, náleží mu oslovení pan umìlec s velkým Pé. Tato pøepestrá výstava cukráøského umu, tentokrát na téma historie kinematografie, která byla rozdìlana do mládežnické a dospìlé kategorie, je jedním ze ètyølístkù vizuálního štìstí pøítomném v širokém trávníku italského cukráøského SIGEPU v roce 2015.
|
Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru |