�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonoèní cop

Autor: Martin Braun
Datum vyd�n�: 19.03.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3031

Po odpoèinutí tìsta jej rozdìlíme na kousky o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následnì jeden konec vytáhneme do tenèího prùmìru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do pùlkruhu a vložíme na plech.

fiogf49gjkf0d

Drožïové tìsto

3000 g pšenièné mouky
  400 g Hefequick
  350 g cukru
  750 g cukru
  750 másla
  225 droždí
  750 g vajec (žloutek + bílek)
  450 g žloutkù
  450 g vody, na pùlku Crushedeice
    20 g Hefeteig-aroma

Postup

    10 ks
3600 g drožïového tìsta
  150 g cukr krystal

Po odpoèinutí tìsta jej rozdìlíme  na kousky  o hmotnosti 120 g a lehce vyválíme do kulatého tvaru. Následnì jeden konec vytáhneme do tenèího prùmìru. Poté propleteme mezi sebou 3 prameny, ohneme je do pùlkruhu a vložíme na plech. Pøi èasu asi ¾ nakynutí tìsta potøeme vajeèným roztokem a posypeme krystalovým cukrem. Vložíme do trouby.
Peèeme pøi 180 °C po dobu 20 – 25 minut.

Postup

Potøebné suroviny obdržíte v prodejnách FIALA - PRAHA s.r.o.  v Praze, Brnì a Ostravì.


Vytisknuto dne 21.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku