fiogf49gjkf0d
Oechov kunafa - Saniyit Kunafa bi-l-Mukassarat
(Samia Abdennour, Egyptian Cooking - A Practical Guide, The Amerian University in Cairo Press, 1984 a 1996, egyptsk kuchyn)
Suroviny
# 1 kg kunafy (such, vlasov semolinov tstoviny, lze koupit v R ve specilnch orientlnch obchodech)
# 1,5 hrnku msla
# 2 hrnky cukrovho sirupu
# 1 hrnek oechov smsi (viz dal recept)
# 2 lce rozinek
# 1 lce mlet skoice
# 1 liky mletho muktovho oku
Postup ppravy
Budeme potebovat dva stejn velk pekky. Do hrnce na mrn plamen dme kunafu, pidme jeden hrnek msla a dvma devnmi vaekami obas naechrvme kunafu, abychom zabrnili pilepen ke dnu. Je teba, aby vzduch a mslo proniklo vemi stmi kunafy. Osmahneme rozinky dokud se nenafouknou, pidme oechovou sms spolu se skoic a muktovm okem. Na pek dme asi 1 cm vrstvu kunafy. Rovnomrn pokryjeme oechovou sms a opt dme vrstvu kunafy. Mokrou dlan stlame. Pokapeme polovinm mnostvm zbvajcho msla. Dme do pedeht trouby a peeme tak dlouho, dokud povrch nezhndne. Vyndme z trouby, obrtme na druh pekek, pokapeme zbytkem msla a vrtme zpt do trouby. Opt peeme dokud druh strana kole nezhndne. Po vyndn z trouby ihned zalijeme studenm cukrovm sirupem.
Poznmka DDK
Cukrov sirup - na pelit kole mus bt pipraven 2 hodiny pedem. Je obvykle doporuovna sms 2 lk cukru na 1,5 lku vody se vou z jednoho citrnu a nkolika kapkami rov vody (ze supermarketu s arabskmi surovinami) svaen a do zahutn. Tento dezert je v Orient velmi oblben, pedevm o Ramadnu.