�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Velikonoèní beránek |
Autor: Ernst Mühle Datum vyd�n�: 27.03.2015 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3035 |
Velikonoèní beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoèní cukráøské pøípravy. I zde existuje mnoho variant od surovinového základu po beránèí dekoraci. My se dneska seznámíme s nìmeckou recepturou. |
Velikonoèní beránek je další nezbytnou ozdobou velikonoèní cukráøské pøípravy. 125 g tuku na peèení Beránkovou formu vymažeme tukem a vysypeme jemnì namletou strouhankou.Tuk na peèení ruènì rozšleháme do pìny. Vložíme cukr a vanilinový cukr a pozvolna vsypáváme v malých dávkách sùl za stálého šlehání až do jejího rozpuštìní. Do vzniklého tìsta vlijeme nìkolik kapek oleje. |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |