�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


CESK a italské dezerty /- I.

Autor: Jiøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 06.05.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3049

Zvolit recept crema alla ricotta a nalít mléko do stroje. Následnì žloutky, cukr a pøedem smíchané škroby, postupujte dle pokynù na displeji. Po ukonèení cyklu vyjmìte produkt ze stroje.

fiogf49gjkf0d

Agilní spoleènost CESK a.s. uspoøádala praktickou pøednášku pod názvem Ze svìta zmrzliny a cukráøského odvìtví. Protože náš pøední prodejce zmrzlinových strojù Frigomat a restauraèní, kavárenské a cukráøské techniky dbá striktnì na to aby to co prodává, pøedvedl rovnìž i v praxi svým zákazníkùm èi zájemcùm, poøádá ve svém sídle v Brnì - Malomìøicích i praktické ukázky, co je možné v jeho strojním sortimentu vyrobit a také jakým zpùsobem. Díky své úzké spolupráci s italskými cukráøskými firmami,  pøivedl mladého specialistu z Apeninského poloostrova Andrea di Fabia, spolumajitele rodinné firmy, která se zabývá produkcí cukráøských i  zmrzlináøských výrobkù.

                       RICOTA E PERA = RICOTTA A HRUŠKA

NA KRÉM Z RICOTTY

• 500 gr mléka
• 125 gr žloutkù
• 150 gr cukru
• 20 gr kukuøièného škrobu
• 20 gr rýžového škrobu
• 25 gr živoèišné želatiny
• 1750 gr ricotty
• 350 gr cukru mouèka
• 2800 gr smetany 
Zvolit recept crema alla ricotta a nalít mléko do stroje. Následnì žloutky, cukr a pøedem smíchané škroby, postupujte dle pokynù na displeji. Po ukonèení cyklu vyjmìte produkt ze stroje. 

 
  

POSTUP

Potáhnout vnitøní okraj vrstvou dekoraèního biscuitu. Na dno dejte pan di spagna namoèeného v rumu, na to vrstvu ricottového krému, na to opìt pan di spagna namoèeného v rumu a poslední vrstvu krému. Dokonèete vrstvou uvaøených hrušek (hrušky se ohøejí v hrnci s cukrem). Zchladit. Odstranit formu a pøikrýt želatinou. Dekorace dle fantazie.
Tip: ricottu smíchejte nejprve s cukrem mouèka.

 
 
 

- pokraèování -

 


Vytisknuto dne 21.11.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku