�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vynikající vìtrníèky |
Autor: p. Zábojníková Datum vyd�n�: 09.09.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=307 |
Pro dnešní den máme pro Vás zcela netradièní vìtrníèky, jsou velice odlišné od klasických vìtrníkù z pálené hmoty, shodují se jen v názvu, jejich výroba, náplò jsou cela jiné a vìøíme že se mohu stát oblíbeným sortimentem Vaší cukrárny |
400 g polohrubé mouky 250 g Hery 20 g droždí 5 lžic vlažného mléka lžièka cukru Náplò: 120 g mletých oøechù 100 g mletého cukru 2 lžíce mléka mletý cukr na posypání Droždí rozetøeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké tìsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na ètverce, do støedu dáme lžièku náplnì, v rozích naøízneme a složíme do tvaru vìtrníèku. Pøíprava náplnì: vaøíme oøechy s cukrem a mlékem, necháme vychladnout. Vìtrníèky ukládáme na plechu do støednì vyhøáté trouby. Upeèené sypeme mletým cukrem |
Vytisknuto dne 24.11.2024 ze serveru |