�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vtrnk

Autor: Helena blov
Datum vyd�n�: 13.08.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3070

Ihned po vyndn je vodorovn prozneme a nechme vychladnout. Solamyl rozmchme dohladka se 2 lcemi viov vy. Kompot dme vait, vmchme solamyl, nechme pejt varem, odstavme a dme vychladnout.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE

5 lic msla 
petku soli
150 g polohrub mouky
4 vejce
1 lci solamylu
370 ml viovho kompotu
2 liky rozpustn kvy
300 ml smetany ke lehn
2 lce cukru
1 liku moukovho cukru
1 liku kakaovho prku
pergamenov papr

POSTUP PPRAVY
Do hrnce dme 1/4 litru vody, pidme mslo a sl a pivedeme k varu. Potom vsypeme mouku a mchme tak dlouho, a se tsto oddluje ode dna ndoby. Odstavme, vmchme jedno vejce, nechme trochu zchladnout a pak do tsta zahnteme zbvajc vejce. Plech vylome pergamenovm paprem a dme na nj 8 kopek tsta. V pedeht troub peeme (200 C) asi 35 minut. Ihned po vyndn je vodorovn prozneme a nechme vychladnout. Solamyl rozmchme dohladka se 2 lcemi viov vy. Kompot dme vait, vmchme solamyl, nechme pejt varem, odstavme a dme vychladnout. Kai rozdlme na spodn st vtrnk.
Instantn kvu rozpustme ve lice vody. Z kvy, smetany a cukru ulehme tuhou lehaku. Naplnme j stkac sek s hvzdicovou hubic a nastkme na viov krm. Piklopme vrchn st a vtrnky poprme moukovm cukrem a kakaem.


Vytisknuto dne 27.12.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku